Literatura

egoizm (wiersz)

ula

Wczoraj odeszło na zawsze
jutro nie umrze nigdy
dziś wykorzystaj mądrze
Laboratorium twojego umysłu
potęgą snów na jawie
Głębia spojrzenia na istotę życia
stabilność utrzymująca kurs
cierpliwość w znoszeniu prowokacji
Promień radości w godzinie smutku
kojący dotyk w zagonionym stuleciu
Słowo mądrości w nawale problemów
pogoda ducha ,kiedy ciężko na sercu
powiew nadzieii rozpraszający czarne chmury
Entuzjazm i energia
by zaczynać wciąż od nowa
inwencja i czar ubarwią szary dzień
dziecięca prostota w zawiłościach życia
Wola istnienia , tak by wrogowie się pogubili
egoizm kłóci się z równowagą wszechświata
nim nie zbuduję niczego


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 1 września 2009, 12:29
czyli, jak i w poprzednim tekście, mam rozumieć, że filozofia poetycka/ poezja filozoficzna?
anastazja
anastazja 4 września 2009, 16:25
Lubię prostsze w przekazie , ale punkt za filozofię,pozdrawiam.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 września 2009, 09:34
do mnie jakoś nie przemawia, za bardzo zbity i przytłaczający. jest jak wyłożenie swoich racji na stół i tyle. jakoś nie widzę polotu poezji.
przysłano: 31 sierpnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

produkt
ula
odczucia
ula

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca