Literatura

wszystko dobre, co się zającem kończy (wiersz)

domnul Mandibura

za tym snem jest plaża z cukru

na której dzieci lepią szkaradne figurki

i domki dla porcelanowych mew

a przy domkach grobowce dla tych

które rozbiły się o szklane fale


za tym snem stoi domek z liści

a w domku mysz gra na grzebieniu

smutną balladę o przecenie sera

która nie nigdy nie nadejdzie

bo nóg nie ma


w tym śnie ty i ja i jeszcze ktoś

zerkamy w pustą ramę lustra

śmiejąc się z uśpionych odbić

śmiejąc się z uśpionych

śmiejąc się z

śmiejąc się

śmiejąc

zając



wyśmienity 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 8 września 2009, 00:48
po prostu
wyś-mie-ni-cie
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 8 września 2009, 00:51
merci
Tommy Gun
Tommy Gun 8 września 2009, 01:09
Panie - złapałem się na tym, że przeskoczyłem wers, za sprawą zająca, choć (nomen omen) nie zdałem sobie z tego sprawy. W sumie powinienem był dać "wyśmienity" choćby za ten myk!
Świetne!!!!
punkleks
punkleks 8 września 2009, 13:16
Zaczynam kicać.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 8 września 2009, 23:35
jak zwykle nic nie powiem bom ostatni.
Jaqint
Jaqint 24 września 2009, 15:22
Szkoda, że na czerwo ten tekst się nie załapał. Bo przedni.
przysłano: 8 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca