Literatura

*** świat ciszy jest światem nocy (wiersz)

Wiesław Janusz Mikulski

WIESŁAW  JANUSZ MIKULSKI

                  (ur.1959)

 

 

 

                                         z cyklu  „Krople pamięci”

 

 

               *

         *          *

 

świat ciszy

jest światem nocy

 

kiedy serce nie mówi

i nie kocha …

 


wyśmienity 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 10 września 2009, 22:55
mocne (jak krople żołądkowe)
Rita 11 września 2009, 07:54
aż serce zamiast iść, pobiegło po drugim czytaniu
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 11 września 2009, 09:39
O wielkiej rzeczy w czterech prostych wersach. Chylę czoła, Panie Wiesławie.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 15 września 2009, 11:17
dobra, tylko po co ten wielokropek na końcu? nigdy nie zrozumiem migracji mrówek.
tomasz 17 września 2009, 17:43
nic
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 27 września 2009, 08:41
mnie przekonuje nawet ale wielokropka nie rozumiem. to jest bardzo, bardzo trudny znak w poezji. zwłaszcza, że zaprzeczamy prze nie. dla mnie zaprzeczenie to ucięcie.
przysłano: 10 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

*** zapakowałem słowa / w kufer ciszy
Wiesław Janusz Mikulski
ŻYCIE (II)
Wiesław Janusz Mikulski
*** czas tak bardzo / wieje chłodem
Wiesław Janusz Mikulski
CZAS JAK MUR
Wiesław Janusz Mikulski
TAK DZISIAJ JEST
Wiesław Janusz Mikulski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca