Literatura

Głos (wiersz)

Albert Pluta

Tam inny jest świat
gdzie inny księżyc
świeci
i ludzie tam inni
gdzie ich brak
tam ptaki z lotu
śnieżnobiałe kwilą
tam słońce inne
gdzie obłokiem
serce
tam zawsze jest gdzie
i wszyscy są
gdzie nikt nie odwiedził nigdy
bladych gwiazd
zapewne tylko Twoje
przed moimi oczyma
spojrzenie

Twój cichy głos
*************
tam doskonalszy
zaszedł


słaby+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Albert Pluta 17 września 2009, 22:50
wiersz jest niedopracowany niestety ...dlatego jedynka mnie nie dziwi dziękuję wszystkim za oddane głosy to w jakis sposób pomaga się rozwijać
pozdrawiam:)
tomasz 17 września 2009, 23:38
no nie za bardzo ale staraj sie staraj drogi panie i czekamy na nastepne
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 20 września 2009, 09:57
zatem do pracy:) podoba mi się pointa - wraca mi w głowie do księżyca i gwiazd. czekamy.
przysłano: 15 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

Most się kończy..
Albert Pluta
Ostatnia kreska
Albert Pluta
Sumienia rozstępy
Albert Pluta
Okrycie
Albert Pluta
Skrzydła
Albert Pluta
Sumienie czasu
Albert Pluta
Opisany
Albert Pluta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca