Literatura

wyścig (wiersz)

piotr binkowski

guzik po guziku

rozpinam cię 
mijam ich
wyprzedzam wszystkich 
z którymi byłaś
z którymi będziesz
i o których pomyślisz
zobacz
jak doskonale mieścimy się w zakrętach pościeli

przed nami prosta przyszłość
w uroczo małym mieszkaniu
z czarująco dużymi dziećmi

dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 17 września 2009, 09:12
Witaj, Piotrze. Dawno nie czytałam...

Zatrzymałeś tym wierszem. Podoba mi się ujęcie relacji K-M, a wersy:
"zobacz
jak doskonale mieścimy się w zakrętach pościeli" jest prześwietny.

Wyrzuciłabym drugie "z którymi".

Pozdrawiam.
Rita 17 września 2009, 09:16
Oj, bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam.
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 17 września 2009, 11:04
Mi też się podoba.
piotr binkowski
piotr binkowski 17 września 2009, 13:06
dziękuję
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 17 września 2009, 16:44
Mi też! Mi też!
tomasz 18 września 2009, 00:49
niech bedzie ze i mi
piotr binkowski
piotr binkowski 18 września 2009, 04:03
Jeśli macie ochotę poczytać więcej tekstów, zapraszam na bloga.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 18 września 2009, 17:07
"i" jakoś niepotrzebne mi przy "o których". mam ochotą poczytać więcej tu:)
saszka
saszka 18 września 2009, 19:33
"guzik po guziku
rozpinam cię" to mi się podoba :-)
teo 18 września 2009, 20:15
Wyścig, w zawodach w łowieniu rybek grunt to dobry slogan reklamowy to jakby ostatnie trzy wersy nam mówiły.;)
piotr binkowski
piotr binkowski 19 września 2009, 05:17
Kasiu, z pewnością będziesz miała okazję.
Pozdrawiam komentatorów.
przysłano: 17 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

randka
piotr binkowski
wydech
piotr binkowski
interpunkcja
piotr binkowski
wdech
piotr binkowski
bhp&abs
piotr binkowski
ok
piotr binkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca