Literatura

szum (wiersz)

piotr binkowski

 

jest tak pięknie że nie ma sensu

rozmieniać powietrza na fotografie

jeśli w przyszłości tylko one będą nam coś przypominać

po co w ogóle pamiętać

 

trzeciej nocy biorę cię za kochankę

nie sprzeciwia nam się nawet pogoda

słońce świeci już od rana

morze cichnie słychać ledwie szum

pozostaje tylko przełamać strach

przed pierwszym słowem


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Rita 5 pazdziernika 2009, 12:45
Ładny przekaz tego, co się zadziało, spokojny jak ciche morze.
Pozdrawiam.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 6 pazdziernika 2009, 10:55
wprost. i celnie. jest tak pięknie że nie ma sensu. "to" na końcu pierwszej wydaje mi się, można ominąć.
piotr binkowski
piotr binkowski 6 pazdziernika 2009, 14:05
słuszna uwaga, dziękuję.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 6 pazdziernika 2009, 14:38
bardzo zgrabnie napisane. podoba mi się rozmienianie powietrza na fotografie.
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 7 pazdziernika 2009, 22:08
ten szum morza... ładny wiersz; spokój, taki pozorny... i jak pisze domka - to rozmieniane powietrze na fotografie
anhelus
anhelus 10 pazdziernika 2009, 18:03
trafia, zwłaszcza pierwsza zwrotka...Pozdrawiam
przysłano: 5 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

randka
piotr binkowski
wydech
piotr binkowski
interpunkcja
piotr binkowski
wdech
piotr binkowski
bhp&abs
piotr binkowski
ok
piotr binkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca