Literatura

abym była pierwsza (wiersz)

graszyka

daj mi choć trochę twojego talentu
bym mogła z gliny utworzyć siebie
dodać łez odrobinę
i stać się idealną

prawdę odkrywać tylko tę właściwą
nie zrywać jabłka zakazanego
by losu nie kusić swoją niewiernością
i słuchać tylko twoich postanowień

wierzysz że stanę się tą jedyną
przykładem matek doskonałych
rozum mój otwarty na wieczność niech będzie
i nie zmącony nienależną neozą

daj mi choć trochę twojego talentu
bym mogła stworzyć historię od nowa


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
graszyka
graszyka 16 pazdziernika 2009, 19:33
dawno nie pisałam i tak sobie wystawiłam by rad posłuchać. dziękuję i pozdrawiam
Rita 16 pazdziernika 2009, 20:04
Dobry początek.
Pozdrawiam.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 18 pazdziernika 2009, 15:56
mnie się najbardziej podoba ten ostatni dwuwers
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 21 pazdziernika 2009, 10:47
Witam. jest język. podejściu do idei, brak dla mnie jakiejś świeżej myśli i powstaje chaos. w formie - twojego, swą, twą, tę itd. zwróć także uwagę na ą/ę - jakoś się namnożyły. "rozmiękcza" to mój odbiór.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 27 pazdziernika 2009, 11:37
a tu co się porobiło?
"i słuchać tylko twoich postanowień

wierzysz że staną się tą jedyną
przykładem matek doskonałych" - zabieg celowy z "staną" czy literówka?
graszyka
graszyka 3 listopada 2009, 18:56
dziękuję że po 18 dniach w końcu ktoś postanowił z autoryzować lub nie mój tekst.
co tu się z Wami porobiło? masakra i tyle...
przysłano: 16 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

spowiedź
graszyka
Życie
graszyka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca