Literatura

Myśl (wiersz)

Stanisław Zygmuntowski

Miłość czym, że

Jesteśmy bez niej?

Próżnią, która

Nie widzi nic

Prócz własnych

Problemów osobistych.

A może wrakiem

Człowieka, który

Już pragnie

Szybkiej śmierci.

Może kiedyś

W przyszłości

Ona przyjdzie

Do nas

A swoje serce

Otworzę dla

Tej jedynej


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 29 pazdziernika 2009, 08:44
Końcówka może sprawiać wrażenie banalnej, ale jak dla mnie wiersz ani trochę banalny nie jest, do "szybkiej śmierci"- mocny i prawda wali po pysku. Właściwie jak zacząłem czytać to mruknąłem: o cholera, bo... nie raz o tym myslę...
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 2 listopada 2009, 14:49
nic nowego, niestety.
przysłano: 29 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

Odbicie
Stanisław Zygmuntowski
Wróg władzy
Stanisław Zygmuntowski
Psychopata
Stanisław Zygmuntowski
Ratuj Aniele
Stanisław Zygmuntowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca