Literatura

miałam byłam i tak zostało (wiersz)

Gacek

 miałam nadzieję, bo podobno warto

i podobno nic za to nie płacisz

bo bez niej nie da się żyć mówili

że z nią łatwiej i dlatego

 

no to miałam, żyłam

tą nadzieją torowałam drogę przez codzienność

szukałam drugich znaczeń

ukrytych przesłań w wypowiedzi

 

byłam zafascynowana

za dużo powiedziane

po prostu zapatrzona w tę nadzieję byłam

bo słyszałam, że matką mądrych

co umieją daleko patrzeć

 

teraz grabię liście nadziei

bo wypuściłam wodze fantazji

zderzyłam się z rzeczywistością

 

mam nadal


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 8 listopada 2009, 23:12
*zderzyłam
Gacek
Gacek 9 listopada 2009, 09:18
z podziękowaniem, gdyby coś, krzyczcie :)
oli 9 listopada 2009, 11:31
*drugich

Nie podoba mi się ''no'', zwłaszcza, że jest użyte dwukrotnie. ''bo to matka tych głupich co kocha'' - takie troszkę banalne i oklepane.
Najbardziej pasuje mi pierwsza strofa i fragment: '' wypuściłam wodze fantazji/
zderzyłam się z rzeczywistością''.
Gacek
Gacek 9 listopada 2009, 14:34
lepiej?
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 10 listopada 2009, 16:19
a mnie dwie pierwsze leżą, reszta trochę mniej.
"zapatrzona w tę nadzieję" - nie w "tą"
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 15 listopada 2009, 16:10
uporczywe powtarzanie słowa nie zadziałało najlepiej. to niekoniecznie sposób na podkreślenie wagi. opisujesz prawdę funkcjonującą powszechnie - dla mnie potrzeba nowego kontekstu.
przysłano: 8 listopada 2009 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca