Literatura

Życie... (wiersz)

Tomasz Wilk

Mija, biegnie, czasem idzie powoli, by móc się radować każdą chwilką do woli.

Ktoś obok delikatnie się o nas ociera, słowem tajemnym nasze serce otwiera.

By móc go w pamięci mieć zawsze na wglądzie, kiedy czas jego przyjdzie, i znów się przesiądzie.

Dalej ktoś inny, taki wpływ na nas wywiera, że idzie do końca, a potem umiera.

A my?... W samotnym obłędzie… snujemy się w myśli, że jakoś to, będzie.


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 18 listopada 2009, 00:20
witamy na pokładzie:)
szczerze mówiąc w tym wierszu podoba mi się jedynie ostatni wers, reszta nie wnosi niczego nowego i te rymy takie dość oczywiste. moze jeszcze raz spróbuj ubrać w słowa tę samą myśl?
prosimy o kolejne
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 18 listopada 2009, 18:39
właśnie, chciałam zapytać czy to wiersz, czy proza, bo chyba wrzucone do prozy...
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 19 listopada 2009, 22:41
"Ktoś obok delikatnie się o nas ociera, słowem tajemnym nasze serce otwiera." - gdyby nie lichutki rym, to ten wers również zwróciłby moją uwagę, poza wspomnianym przez Domkę. Resztę Pani Opiekun już też powiedziała. Ja niestety nie widzę tutaj prozy, pomimo że Autor tak zakwalifikował tekst.
Tomaszu?
Tomasz Wilk 20 listopada 2009, 00:57
Wiersz nie ma się podobać. On jest do tych, którzy właśnie utracili kogoś przez nagłą śmierć.

Wszystko zależy od miejsca, z którego patrzymy.

Proza? ... Nawet nie wiem co to jest.
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 20 listopada 2009, 09:30
Jeżeli wrzucasz tekst poetycki, to jest przycisk do zaznaczenia 'wiersz'.
Wrzuciłam już tekst do poezji, więc nie musisz zmieniać. Zatem, zostawiam w rękach Opiekunów tego działu.
Pozdrawiam.
przysłano: 16 listopada 2009 (historia)

Inne teksty autora

Sobie świnka
Tomasz Wilk
Chciałabym...
Tomasz Wilk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca