Literatura

coś więcej niż to (wiersz)

domnul Mandibura

nagość to za mało słabiej już świeci

ale kiedy ze słów się rozbierasz przede mną

wtedy właśnie zbliżam się

nadchodzę przystaję wchodzę

 

gdy już się nagadasz chowamy nogi i resztę

pod ciszą i pozwalamy jej trwać do pierwszego

dreszczu czasem jest mój twój kiedy indziej

albo razem zaczynamy dreszczyć i jękotać

 

noc nigdy nie ostrzega o końcu

nie śpieszymy się jak za dnia naszego powszedniego

zasypiamy w kolejności stworzenia

śnimy szczęście o którym wstyd mówić

 


dobry+ 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 6 grudnia 2009, 20:52
Ciekawe.

Ja od tygodnia próbuje coś zamieścić na Wywrote, ale jakaś zawiecha tu panuje na portalu
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 6 grudnia 2009, 21:03
są równi i równiejsi... karrrramba...
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 6 grudnia 2009, 21:03
kierowca mógłby sie w końcu wytłumaczyć z tych problemów....
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 7 grudnia 2009, 09:17
Tak, tak, proszę Pana (to o wierszu; w sumie do Kierowcy też :)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 7 grudnia 2009, 16:23
wiersz ciekawy w swojej subtelności, a jednak wszystko wiadomo, dość gruby ten szkielet, a przynajmniej nieco przyodziany.

eee... ja myślę, że teraz się ludzie odzwyczają od wywroty i już nikt nie będzie tu pisał. w końcu jest wiele innych miejsc, gdzie teksty mogą zamieszczać ;)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 7 grudnia 2009, 21:59
dreszczyć i jękotać się mnie podoba.
ładnie, subtelnie.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 9 grudnia 2009, 18:20
jest tu coś więcej niż to. jest ciekawe złożenie -
zbliżam się
nadchodzę przystaję wchodzę"
"czasem jest mój twój kiedy indziej"

a to jest dla mnie strasznie smutne:
"zasypiamy w kolejności stworzenia"

całość...jest.
przysłano: 6 grudnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca