Literatura

nagrobek(?) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

bratu

 

jeśli to czytasz proszę wybacz

wiem że gdybanie ludzi drażni

ja już nie muszę nikim bywać

ani przemęczać wyobraźni

 

tutaj nie każą z wiarą czekać

nie ma miłości z nienawiści

jest tylko droga od człowieka

przez niesmiertelność do najbliższych

 

do ich pamięci i usmiechów

więc śmiej się pośród płaczu zniczy

bo wierz mi bracie że bez grzechu

nie można z życia się rozliczyć

 


dobry+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 15 grudnia 2009, 21:07
Grzesiek! Siemandero!
Nastrojowo... jakoś tak się głowa skłania z szacunkiem...
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 15 grudnia 2009, 23:37
Grześ + wywrota = ??? no no wielki come back :)
Kliner Ka.
Kliner Ka. 16 grudnia 2009, 02:23
wyśmienity.
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 16 grudnia 2009, 09:46
Grzesiek, jak zwykle wielka mądrość przemawia w Twoim wierszu. Ty bywaj tu częściej, dobrze?
Jaqint
Jaqint 16 grudnia 2009, 11:31
Jest dobrze. Tak powiem.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 16 grudnia 2009, 12:56
ja już nie muszę nikim bywać. cenny stan... ducha. ś - w uśmiechach i nieśmiertelności.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 16 grudnia 2009, 16:03
gdyby na wywrocie można było kopiować bezproblemowo więcej miałbym do przekazania:P
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 17 grudnia 2009, 08:56
przekaz doszedł... ś wynika z wielokrotnego powrotu.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 17 grudnia 2009, 20:32
ja powiem, że jest bardzo dobrze
martuśka
martuśka 18 grudnia 2009, 22:45
Niesamowicie klimatyczne
przysłano: 15 grudnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca