Literatura

tak.tyka.nie (wiersz)

Anna Nawrocka

 tak.tyka.nie



myślę że powinnam zmieścić się za drzwiczkami drewnianej budki,
kiedy tylko ugryzę czas, a kukułka cmokając pójdzie na piwo.
między jednym a drugim zawahaniem –wyczuwając moment
bezruchu - zaskrzypię.

technicznie składam się z tyknięć. w prawo i lewo, 
kurczowo wczepiona w metalową szyszkę. jakkolwiek tyka.
tak? nie - nie - tak - tak. tyka. nie
składam się z oczekiwań. czasem wydaje się, że jestem czasem.
czasem nie jestem. chudnę z księżycem.
kukułki śpią w zegarach. mieszczę w bezruchu.


niczego sobie+ 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 grudnia 2009, 12:33
a jakby tak dyndam i zwisam wywalić na amen?
mnie się podoba:)
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 29 grudnia 2009, 15:00
ciekawe zabiegi - dynamika tekstu. przerzutnie. dwa różne symbole pauzy zastosowane celowo? z wizualnego punktu widzenia chyba bym ujednoliciła. sam pomysł interesujący. z perspektywy kobiety.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 29 grudnia 2009, 21:37
Tytuł jest cudowny. Zawiesiłam się na nim na jakiś czas i czytałam go sobie na różne sposoby.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 30 grudnia 2009, 00:11
a Grześ, ciekawe. do kiedy nie zwróciłeś uwagi - nie przeszkadzało :)
wiesz, że się obejdzie bez?
dzięki za pomoc!
xxx 2 stycznia 2010, 23:45
tytuł zatrzymał rzeczywiście:) tekst naprawdę bardzo dobry:) pozdrawiam
przysłano: 29 grudnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
dwie
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca