Literatura

Sierp i hołd (wiersz)

Projekt Jednego Wiersza

Zdecydowanie idziemy do przodu, jeżeli chodzi o naszą autorską technikę. Interpretacje ludzi są przeróżniste - i coraz częściej są przekonywające. Pozdrawiamy ze Słońca!

Wyłom w porządnym dobieraniu
kobiet porzuconych przez mężów.

Nie wyłamuj się
lecz drzwi familii Izajasza.

Uwaga! Miejsca siedzące tylko
do konsumpcji dań
z baru (PZPR).


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 13 stycznia 2010, 22:13
powiedzmy - linie rodzinną rozumiem, z polityczną już gorzej. takie pokazywanie wartości przez przeciwieństwo albo inaczej: przez absurdalność zmiany wartości. ale czy wartość taka jest jeszcze wartością?
Sorteci
Sorteci 17 stycznia 2010, 14:02
Zawsze może być wartościowa. ;)
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 18 stycznia 2010, 15:10
może ludzie ze Słońca lepiej widzą;) dla mnie protest o wydźwięku rewolucyjnym. miejsca siedzące zakładają, że nie ma posiedzeń - konsumpcji dań/pań skoro jest walka - wyłamanie. sierp symbol systemu - jak familii. hołd komu? dla mnie gra.
Sorteci
Sorteci 18 stycznia 2010, 16:18
Dobre podejście, Kasiu (możemy na ty? Jak to się robi w internetowych społecznościach - wszyscy są na ty? :)).
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 18 stycznia 2010, 21:44
Aha! Zaczynam kumać. Nie wyłamuj się z systemu. A tu na przyklad rodzina jest systemem. Miejsca siedzące tylko dla tych, co akceptują status quo, jak członkowie partii.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 18 stycznia 2010, 21:56
nie wiem, jak się to robi w internecie :) ja ma w ogólności słabe pojęcie o więziach społecznych:) ale czuję pewną niezdrową przewagę. ja jestem bowiem w liczbie pojedyncza ale wy macie mnogie imię:) więc albo się konkretyzujecie projekcie albo ja jestem Katarzyną Anną Magdaleną:)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 18 stycznia 2010, 22:05
I prawie sto lat macie, a oznak demencji nie widać. Mam babcię w tym wieku i dam głowę, że nie umiałaby się nawet zalogować.
Pozazdrościć:)
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 18 stycznia 2010, 22:05
:) a to przepiękna konkluzja Dominiko:)
Sorteci
Sorteci 20 stycznia 2010, 08:32
Proszę mówić na nas Projekt, nie obrazimy się. Z uczuciem: Projekcik. W nerwach: Projekcie! (z akcentem na ostatnią sylabę) ;)
96 lat - uznaliśmy zgodnie, że będzie to rok rozpoczęcia się Pierwszej Awangardy w Europie. Pomysł sumy naszych lat w trójkę upadł, gdyż wstydzimy podawać się tak intymne informacje ;).
przysłano: 12 stycznia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca