Literatura

pla...pla...giat czyli nie każdemu starczy drogi (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

przepraszam  meliny dróg moich

za dojście do siebie i powrót do życia

które nawiasem mówiąc zamglone

bolało tylko od przybytku

nie na zdrowie

 

oszukane ryby za pozbawienie

głów złudzeń i możliwości

nie zabierania głosu w sprawach

tak samo ważnych jak opady

czy garnitur stróża w Boże Ciało

 

drogi zielonoleśne i polne

ścieżki w koronkach z podbiału

za nie przecięcie wstęgi na czas

by mogły sławić krok po kroku

ułomność stóp moich

 

ciebie przepraszam za wierność

prostym tytułom i zwrotom

przede wszystkim za przypuszczenia

że to jeszcze nie koniec

mojego ze światem przepraszania

 

wszystkich innych za nazywanie

lekką ręką wszystkimi

kiedy od czasu do czasu już wiem

że każdy jeden jest inny

lub dla mnie go nie ma


wyśmienity 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 27 stycznia 2010, 15:49
szacunek.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 30 stycznia 2010, 22:15
znów dobrze idzie się Twoim wierszem. punkt dojścia zaś ( czy wyjścia) dotkliwy.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 30 stycznia 2010, 22:29
dziękuję choć nie wiem czy dotkliwość to komplement...
born
born 1 lutego 2010, 16:12
kaskaderski... aż się pojawia Milczewski - Bruno i mówi mamie, że przyszedł straszyć. Pewnie nauczył się ostatniej strofy na pamięć.
przysłano: 26 stycznia 2010 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca