Literatura

Deszcz na Wtorek (wiersz)

[RainMaker]

Deszcze Zmyślone
Wycięte z papierowej błękitno – granatowej bibuły
Krążą w mojej głowie chmury burzowe nasiąknięte deszczem.

Rozchylam ramiona i unoszę twarz ku górze
Mam nadzieję schwytać pierwsze spadające krople nadziei

Oczy spragnione deszczu i uszy spragnione jego poszumu
To wszystko z tych bibułkowych chmurek ma się zdarzyć

Czy z papieru mam szansę wycisnąć coś prawdziwego
Czy z papierowej chmury nasycę spragnione usta

Nie wiem...

Zapadam się w otchłań deszczowej wyobraźni...


16.05.2000


słaby– 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 stycznia 2001

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca