Literatura

Syn Zebedeusza. świadek trzech przemian (wiersz)

Kasia Czyżewska




                             J.

to drżenie w muzyce hiszpańskiej
oswaja wilki

później idziemy dotąd aż utracę ochotę na ludzkie mięso
przestanę lękać się świateł zawieszonych na zboczu góry
domostw

we wnętrzu twojej dłoni
rodzę rude młode

i niepodobne do nas dźwięki
przechodząc przez gardło
nabierają znamion pieśni monoteistycznej


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
oli 21 lutego 2010, 06:25
Czemuż to nie podesłane do autoryzacji?
oli 21 lutego 2010, 06:28
niepodesłane* oczywiście. Spacja mi się wcisnęła, a usuwanie/edycja komentarza to fikcja. ;]
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 21 lutego 2010, 11:39
chyba zbyt ważne, żeby słupki w to angażować:) a potrzeba podzielenia się wielka - toteż kompromis:) dzięki, że zajrzałaś.
Karol Ketzer
Karol Ketzer 21 lutego 2010, 13:24
ehh... ostre jak brzytwa
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 21 lutego 2010, 14:31
ciekawe
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 23 lutego 2010, 11:00
Znalazłem cztery przemiany. :)

Arcyciekawy wręcz. Podoba mi się przejście z konkretu do abstraktu, osadzenie wiersza w klimacie osady. O, hmmm. To już piąta przemiana...
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 25 lutego 2010, 13:34
:)
przysłano: 20 lutego 2010 (historia)

Inne teksty autora

nieporodzenie
Kasia Czyżewska
dom
Kasia Czyżewska
***(przechyliła się)
Kasia Czyżewska
***
Kasia Czyżewska
notatki z separacji
Kasia Czyżewska
notatki z wizji lokalnej
Kasia Czyżewska
notatki z astronomii
Kasia Czyżewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca