Literatura

,, UŚPIONY RYCERZ " (wiersz)

kasandra

 

 

 

 

 
   
   
   

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

      

                Jestem

                      jak kamienni rycerze

                      w Tatrach :

                      zaklęta

                      uśpiona 

                      potężna siła .

          Czekam

                      na zew

                      na męski głos

                      budzący mnie

                      z wiekowego snu ,

                      na męskie dłonie

                      kruszące skały

          

            Wtedy  powstanę ...

                                      


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kasandra 26 lutego 2010, 22:10
Zachęcam do rozmowy... : )
Marta
Marta 27 lutego 2010, 20:21
dlaczego na męskie dlonie ..?czy po to aby się zakochać ? , wydobyć uczucia ? bo rzeczywiście do tego potrzeba jest nam druga osoba .
kasandra 28 lutego 2010, 00:54
Jestem kobietą...Jasne, że na męskie dłonie..., na męski głos...Zakochać się,aby obudzić się do życia... Nie ma bardziej twórczej siły od MIŁOŚCI , choćby nie wiem, jak banalnie to brzmiało...Nawet o nienawiści-która bywa równie silna jak miłość- mówi się, że jest tylko drugą stroną miłości...Ktoś komentując ten wiersz powiedział, że w trakcie lektury przypomniał sobie opinię,że ,, kobieta nie chce być dla mężczyzny przygodą, ale chce przeżyć przygodę wraz z mężczyzną..." Myślę, że w tym coś jest... I niekoniecznie należy to rozumieć w trywialny, pospolity i zwulgaryzowany sposób, jaki pewnie niektórym by się narzucił... Cieszę się Marto, że przerwałaś zmowę milczenia wokół mojego ,, rycerza".Dzięki za czytanie i komentarz. Pozdro. : )
przysłano: 24 lutego 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca