Literatura

Życie to nie je-bajka (erotyk) (wiersz)

Big Kocur


Nad kwiatuszkami latają wróżki,
mają przychude rączki i nóżki,
kuse sukienki barwione w tęczy,
pod sukienkami stringi z pajęczyn.

Kiedy jest jeszcze zamknięty pączek
kwiatka, przed wschodem słońca, do rączek
chwytają sztywny pręcik kwiatowy
i czując lekkie zawroty głowy

wsuwają pręcik pomiędzy uda...
Przed świtem w kwiatkach dzieją się cuda !
Tak, że gdy w końcu słońce czerwone
łąkę zalewa blaskiem, stłumione,

lecz błogie, jęki słychać dokoła...
I to tłumaczy czemu wesoła
jest każda mała wróżka od rana,
choć może zdeczko jest niedospana.

Przez TO pulsują ich ciałka jasne
jakby wewnętrznym płonęły blaskiem,
i już nie dziwi anielska mina
kogoś komu tak miło dzień się zaczyna.


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Rita 15 marca 2010, 17:03
proszę, jak zgrabnie, z humorem i "pieprzykiem" :)
Kliner Ka.
Kliner Ka. 15 marca 2010, 18:51
Fajne:-) Coś wybiło mnie z rytmu w ostatnim dwuwersie. A tak wogóle to - jak widać - erotyki niejedno ma oblicze.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 15 marca 2010, 18:55
Po pierwszej myślałem, że tekst pójdzie w innym kierunku (tzn w podobnym, ale inaczej) i może bym tak wolał (żeby w tym samym, ale ciut inaczej), ale autor(ka?) woli inaczej i w sumie taka leciutka fraszka erotyczna wyszła. I leciutko się czyta. Bez pretensji do czegokolwiek.
Big Kocur 16 marca 2010, 10:27
Dzięki za wszystkie uwagi i w sumie tak miłe przyjęcie wierdzydełka.

Kliner Ka - powiedz więcej w którą stronę chciałbyś żeby tekst poszedł... Coś bardziej ? Coś mniej... Ciekaw jestem tej innej wersji.

Autor
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 19 marca 2010, 21:28
Sprawnie napisane, mimo zachwiania rytmu przy końcu, jak Kliner zauważył
Figa
Figa 20 marca 2010, 12:39
dobrrrre :)
przysłano: 15 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca