Literatura

przy-kazanym (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

prawda to taki margines
można przeczytać zakleić
czas jak to czas dalej płynie
a człowiek pije z nadziei


wychodząc z domu za ogniem
kamienne dostali tablice
taki puchar przechodni
z wyrytym sposobem na życie

i wszystko stało się lepsze
śmierć zamieniła się w pamięć
i nawet świeże powietrze
zostało im darowane

nie po to żeby oddychać
lecz żeby za to dziękować
bogom potrzebna jest pycha
ludziom ta druga połowa


prawda to taka pokuta
która wraz z nami umiera
jeżeli raj jest to tutaj
jeżeli wierzyć to w teraz


dobry+ 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Rita 17 marca 2010, 17:57
przedostatnia - prawda to najprawdziwsza :)

co do raju tutaj, to zdania są podzielone, ale dobrze by było, gdyby tak bylo:))

Pozdrawiam
Marta
Marta 17 marca 2010, 18:46
"prawda to taka pokuta :" bardzo mi sie to podoba ! ..tak.. prawda jest często bolesna, i czasami umiera z człowiekiem . Dużo prawdy w tym przy-kazanym, refleksyjnym wierszu . Pozdrawiam
Kliner Ka.
Kliner Ka. 17 marca 2010, 19:56
Masz ostatnimi czasy wybitną zdolność oddawania w wierszach tego o czym sam myślę...Rozważam.
"Nie i: wierzę - taka ulica".Pozdr.
kropkanadi
kropkanadi 17 marca 2010, 20:05
Dla mnie bardzo dobry tekst i mocno trafia. Pozdr.
Mithril
Mithril 18 marca 2010, 09:37
"nie po to żeby oddychać
lecz żeby za to dziękować
bogom potrzebna jest pycha
ludziom ta druga połowa"


Zatem Gregor, cóż mogę ponad to, że................................jest wiersz
przysłano: 17 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca