Literatura

już pora na "ogrody warzywne" (wiersz)

Robert Noszczyk

dylemat istnienia próżności

i kolokwializm tych myśli

absurdalny cykl monotematyczny

i wyższa inteligencja marmurowej płyty nagrobnej


dzień po dniu

czeka...


przeszłości ogień który już dogasa

wciąż mdli i mdli

nie dogaśnie?


zgaga


czeka...


spowolniona nadziei wskazówka budzika

krępuje zniewolone nostalgiczne ciało

całkowicie oddane kosmatej idei twórcy

skompresowanej w jeden olbrzymi spazm


zanik kontrowersyjnej kontemplacji

brak jakiejkolwiek komunikacji

w pofałdowanej przeszłością pamięci

co raz większe erupcje szarości


czeka...










niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 marca 2010, 13:15
"co raz większe erupcje szarości" ......................"coraz"

a tekst..................................przesłownikowany
Robert noszczyk
Robert noszczyk 19 marca 2010, 14:48
dziękuję bardzo i proszę o jeszcze...
Marta
Marta 19 marca 2010, 17:05
nie potrafię skomentować , bo nie pojmuję tego wiersza, sorry .
"spowolniona nadziei wskazówka budzika " (dobre) + "przeszłości ogień który już dogasa , a więc coś się kończy, ale wskazówka jeszcze się rusza , więc, może ten budzik zadzwoni ! obudzi !
Pozdrawiam
Robert noszczyk
Robert noszczyk 19 marca 2010, 19:01
przepraszam ale czy muszę tłumaczyć o co tutaj chodzi...chyba raczej wiersz jest nie trudny do interpretacji...po prostu człowiek a w tym wypadku - twórca - twórca czegokolwiek zaczyna zapominać - czyli co - czyli A...r i kropka...
Marta
Marta 26 marca 2010, 21:36
nie musisz tłumaczyć ..ale dzięki i dobrze cię usłyszeć i już ..pzdr,
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 28 marca 2010, 14:18
Zapętlone to jakieś. Przekaz tonie w słowach. Są i ciekawe momenty, ten z płytą nagrobną na przykład.
przysłano: 18 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

dlaczego...
Robert noszczyk
wróć...
Robert noszczyk
by żyć potrzeba
Robert noszczyk
...
Robert noszczyk
tylko traumy...
Robert noszczyk
nie dane nam było
Robert noszczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca