Literatura

Z synem II (wiersz)

Paul Salevos

synku…

dlaczego kartki wciąż spadają

smutnie puste cegły

każą mi się śmiać

 

synku

dlaczego spadając wciąż

maszerują

złodzieje fajek

 

miałem tylko obrazek

ten do którego nie dorastaj

ten z nożem

gdzie tatuś przestał grać

 

nie rośnij jak tatuś

nie bierz mnie za rękę

za zdjęcie z uśmiechniętym nożem

 

tatuś już nie jest aktorem

nie musi zmieniać pór roku

jest jedną wciąż tą samą

tylko jedną


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 24 marca 2010, 19:26
pomyślałabym jeszcze nad zapisem. ten wielokropek przekonuje i... nie przekonuje. tekst bardzo zgrabny dla mnie. przekonujący. niepokojący. sugestywnie oddający problem. nie wiem, czy taki finał - powtórzenie z wielokropkiem to najlepsze wyjście? już jedną wciąż tą samą jest mocnym zamknięciem.
przysłano: 19 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca