Literatura

EP 'Share sake' (wiersz)

Projekt Jednego Wiersza

Sortes

Tytuł? "Pułapka na myszy". To taka królowa. Nie chcę z nią mówić. Chodź ze mną, gdy się królowa prosi do swej komnaty na rozmowę. Obstawia przy swoim, nic w tym dziwnego. Czarna magia nocy i jeżeli słowa są oddechem, oddech to dobrze: wyrzuć precz gorszą połowę i zacznij nowe. Jest nim - nie wątpię - śmierć ojca i że to nieszczęście. Odebrałem, a także inni, lepiej ode mnie znający się dla tak licznej armii - doskonałą sztukę. Nie wiem. Czy to król? W tym duchu, z dodatkiem wszystkich zawijasów, odwrócił się i, nie patrząc przed, wierzga.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Sorteci
Sorteci 20 marca 2010, 11:30
Proza poetycka ;-)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 27 marca 2010, 15:06
Hm. W tytule jest EP, bo tak jak album EP jest za długi na singiel a za któtki na LP, tak ten tekst jest zbyt prozatorski na poezję a na prozę za krótki? Tak sobie gdybam, reszty tytułu nie kminiąc. mimo starań i dobrych chęci.
Sorteci
Sorteci 2 kwietnia 2010, 12:12
Tytuł to anagram :-)
przysłano: 19 marca 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca