Literatura

obrotowa Eufemia patronką zagubionych artystów (wiersz)

nonFelix

Dla tych, których nie chciało się użyć Google: kiedy obrotowa Eufemia skierowana jest twarzą w stronę lądu, oznacza to niepogodę, kiedy patrzy w morze, dzień będzie słoneczny.

 

obrotowa Eufemia
od kataru i nagłego wzdęcia
nie może już na nas patrzeć
z tej kościelnej wieży Eufemio!
z wiatrem z wiatrem Eufemio!
oj ale grzesznie się tam bawicie
niegrzecznie niegrzecznie dzieci

pierdolcie ten dekadentyzm
zróbcie coś wreszcie
podejmijcie decyzje
w szał jakiś wpadnijcie!
ale jak w szał obrotowa Eufemio?
jak w szal zakryć usta i oczy
oddechem ciężkim mokrym i płytkim

jak szłam po rozgrzanym betonie
jak szlam w rozepchanym łonie
taki szał co z piaskiem i solą we włosach
odkrywa się co chwilę w głowie
i sypie się sypie

 

wiesz co obrotowa Eufemio
dziękujemy ci bardzo za radę


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 24 marca 2010, 20:04
dla mnie zaczął się ciekawie ale ten ktręt z drugiej go położył.
nF
nF 31 marca 2010, 19:12
ktręt?
przysłano: 21 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca