Literatura

echolalia (wiersz)

nonFelix

chorowałem na depresję
ale teraz jest już gorzej
brak celu wygrywa z siły brakiem
(a próba wyjścia też jest schematem)

wygrana jest nagrana
trauma auma traumana
echolalia banualia
niska tekstu krzepliwość

grzecznie się potrafią bawić
którzy nie robią nic innego
jak ucieczka przed dobrą zabawą
która bawi za mną krok w krok

trzeba mieć dystans na dystans
nie umieć grać i wygrywać
myśleć nie trzeba nie myśleć
za późno na to


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marta
Marta 23 marca 2010, 14:39
Ciekawy wiersz i temat i twoje refleksje ... prawie stwierdzenia "trzeba mieć dystans na dystans", 'myślec nie trzeba nie myśleć' niby nie całkiem logiczne a jednak jest w nich prawda .
Jako czytelnik - bardzo przemawia do mnie ten wiersz , nawet te 'freestyle" echolalia.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 24 marca 2010, 18:43
zaczynasz dość ryzykownie - w półświatku poetyckim nic niby nowego...druga świetnie zakończona krzepliwością ale dalej znów raczej ku niczemu nowemu - chaos ma oddać chaos? szukać tam błędu logicznego?
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 27 marca 2010, 14:19
Całość dla mnie ciekawa, choć niektóre wersy słabsze, a szkoda.
przysłano: 23 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca