Literatura

ich świat (wiersz)

Raoul Duke

 zobacz


ich świat

łąki porośnięte zbożem

co dzień ścinają z nich nasze głowy boże


popatrz


tam jest ich świat

pola maków w głowach

ktoś znów was przeora w polach


ich świat

gdzie w głowach macie kraj

nikt tam swych prezydentów nie zabija


nie wołaj

patrz

ich świat


pomachaj im

z chmury

ześlij im nadzieję


ten świat

pola porośnięte zbożem

(ryż makaron konopie owies maki)

orali nasze głowy boże

chodzili wyciętymi szlakami z koszem


zobacz to tu

nasz świat

pola maków i łąki zbóż

dziś znów ktoś orze święte zboże


popatrz


to ich świat

ten nasz świat


świat

świat

ten świat







Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 29 marca 2010, 19:43
Zaczęło się ciekawie. Potem z powtórzeniami przegiąłeś. I weź ten ortograficzny błąd zlikwiduj, ja bardzo proszę.
przysłano: 28 marca 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca