Literatura

Mchuje (wiersz)

Paul Salevos

krokiem łgarzy

i metalicznego stolarza

co grał na skrzypcach nadziei

a my wtedy spadaliśmy

 

już bez skrzydeł

bezbronnie

mimo snów burzy

patrzyliśmy tak jak za pierwszym razem

 

z chwilami zdrady

i mchem po muchach w nosie


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 10 kwietnia 2010, 15:24
Zachwycać, to mnie jakoś nie zachwyca. Pod koniec ładna próba zabawy słowem, z tym mchem i muchami.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 10 kwietnia 2010, 20:34
abstrakt. mnie nie zatrzymuje. brak spójności. pojedyncze kadry + te skrzypce nadziei... jedynie pointa. ale to za mało. nie tym razem.
przysłano: 30 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca