Literatura

nekama (wiersz)

Łukasz Jasiński

bezczelnie przywracaj pamięć -
ona zabija świętych zbrodniarzy

 

historia jest więźniarką - milczy
masz mało czasu na świadectwo

 

nie zdążył - za rączkę prowadził
zakątkami ciemnej uliczki - drań

 

komandoskiej władzy - enigma
syreńska taksówka - śladoświty

 

masz mało czasu na świadectwo
nie zdążył - za rączkę prowadził

 

solidarnościową aleją sądów - kat
zamurowali wapnem gipsowym -

 

głuchoniema ściana zaklęta - ryt
paszportem bezkarności - mord

 

haftowali serce synka rudą krwią
sad mo ram hi sad mo ram hi sad


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 10 kwietnia 2010, 15:28
Ależ tu nawiązań sporo. Herbert ze świadectwem, Baczyński z synkiem i rudą krwią. Powtórzenia działają. Mimo najszczerszych chęci nie rozszyfrowuję ostatniego wersu, moze jakaś podpowiedź?
oli 12 kwietnia 2010, 05:03
Ja tylko dodam, że czekam na więcej wierszy.
FiloMx
FiloMx 19 września 2018, 18:37
sad , hi (z angielskiego)- smutny, "żegnaj"
RAM-pamięć w komputerze
Mo –(możliwe) skrót od polskiego słowa moje ,moja
przysłano: 31 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

oni
Łukasz Jasiński

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca