Literatura

w zasięgu podprzestrzeni (wiersz)

Paweł Lang alias LEPiK

drogi nie są asfaltowe
są kwadratowe
ostre krawędzie wpijają się
w ściegi przestrzeni
pomiędzy dołkami naskórka

drogi nie są kręte
banalnie prosta budowa cepa
jak napięta cienka linia uczucia nienawiści
jak horyzont tulący się do tafli morza

drogi wyścielone znakami przystankowymi
na autobusy wspólnych chwil
zawsze spóźnione
bo zasypało
bo korki
bo cię nie kocha

drogi z kamieni węgielnych
wszystkich co przed nami je budowali
zasadzili je by kwitły i pachniały
wonią przeszłości za naszych czasów

jestem przechodniem
za biednym na bilet
a trochę pusto na chodnikach

prędkość światła jest bardziej podniecająca

niczego sobie– 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2001

Inne teksty autora

*** (wybrałem ciebie)
Paweł Lang alias LEPiK
die poetik Gruppen
Paweł Lang alias LEPiK
* * * ( Jesteś...)
Paweł Lang alias LEPiK
przemyślenia o wieczności
Paweł Lang alias LEPiK
ideał
Paweł Lang alias LEPiK
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca