Literatura

NA POCZĄTKU ROZMAWIAM (wiersz)

Jakint

Elvis mówił żebym trzymał gardę
bo dostawanie w ryj musi się opłacać
zazwyczaj klient płaci od razu
i słońce dalej łaskawie łaskocze go po dupie
ale są i tacy co się stawiają

wtedy trzeba z nimi inaczej
po ludzku

podobno w zeszłym miesiącu
dwóch ruskich odgrażało się że przyjdą
zgwałcą nasze kobiety psy

nawet pluszowe zabawki
niczego nie ruszyli
za to ziemia gdzieniegdzie spulchniona

uwolniła korzenie roślin

rzuciłem palenie
czasami jeszcze dłużnika przypalam

ale nie chce mi się patrzeć jak płonie czyjś dobytek
i tak jedyne wartościowe rzeczy to nerki
tacy nie mają serca
a przeżarta wątroba strułaby niejednego

sępa

robactwo samo wychodzi spod podłogi
wystarczy poczekać


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystian T.
Krystian T. 18 kwietnia 2010, 16:36
ciekawie, ciekawie...
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 19 kwietnia 2010, 16:39
"Elvis mówił żebym trzymał gardę
bo dostawanie w ryj musi się opłacać" - dobra, dobra, ale ja tu czegoś nie rozumiem. to po co trzymać gardę, jak dostawanie w ryj się opłaca? to jakaś antyrada!

czyli to taka historia karczyska, który łazi za swoim bosem albo załatwia za niego brudną robotę? i jego pokrętna logika. trzy strofki wydają się być odrębnymi tekstami, ale jak się nad tym zastanowić, to wije się nić, która je łączy.
najbardziej podoba mi się druga. można by ją na czwartym wersie złożyć w pół i zobaczymy jak z tego samego ujawniają się dwie sprawy. ładnie te swoje nasienia posiali, skoro ziemia tak obrodziła. i dobrze, że pluszaki uratowane, bo to zawsze szkoda takich futerek.
Jakint
Jakint 19 kwietnia 2010, 17:09
To nie antyrada, tylko złota myśl. :)
Jakint
Jakint 19 kwietnia 2010, 17:27
Mówiłem zresztą, że nic mi się nie podoba. Twoja wina, twoje wina.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 19 kwietnia 2010, 17:34
pitu pitu, taką winę to ja mogę przyjmować na klatę. o! marudny chopie, ty!
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 21 kwietnia 2010, 14:26
o, mamo. właśnie sobie wyobraziłam tych ruskich gwałcących pluszowe zabawki.
Krystian T.
Krystian T. 21 kwietnia 2010, 19:06
rzeczywiście, obrazy nieprzeciętne
prosi się, by wrócić.
przysłano: 18 kwietnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca