Literatura

FAKTURA ROZPADU (wiersz)

Jakint

nastała świetność
łatwiejsze jest teraz spłacanie rat za mieszkanie
długim wyciągiem nikt się nie przejmuje
wszystkie drogi prowadzą do raju wietrznego
bez klimatyzacji

klimatronik to koszt górnego rzędu
złotych zębów
po śmierci wyrwą je cążkami a ścierwo zakopią i rzucą gerbery

przypadkowo zadeptane przez wieprzki

słowa należy malować tanimi farbami
resztę przepić zanim pójdzie się do stacji krwiodawstwa
w której gruba pielęgniarka wszystko zmaca
rzeczy widzialne i niewidzialne
przepocone

z nierozsmarowaną metką


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystian T.
Krystian T. 19 kwietnia 2010, 20:38
dobry, trza przyznać...
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 19 kwietnia 2010, 21:28
raj wietrzny? zamiast wieczny, czyli taki niestabilny i bez ludzkiej (klimatyzacji) ręki? hm hm

"klimatronik" - majn got! jak klimakterium!

"złotych zębów
po śmierci wyrwą je cążkami a ścierwo zakopią i rzucą gerbery" - doprawdy uroczo, jakim sposobem wyznacza się wartość człowieka. no ale cóż... u niektórych już tak jest, że to, co mają najcenniejsze, to zęby!


la la la
Jakint
Jakint 20 kwietnia 2010, 11:22
A ja się coraz bardziej zastanawiam...
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 20 kwietnia 2010, 18:36
żyć to się raczej nie zachciewa.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 20 kwietnia 2010, 18:41
"słowa należy malować tanimi farbami
resztę przepić" - a ponoć słów nie prostytuuje się bezkarnie. A jak się nie prostytuuje bezkarnie, to się w końcu z głodu umiera.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 20 kwietnia 2010, 21:17
prostytutki to raczej z głodu nie umierają, w końcu nierząd nie jest opodatkowany (chyba jeszcze?)
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 23 kwietnia 2010, 14:16
rzeczy widzialne i niewidzialne
przepocone

to biorę.
Jakint
Jakint 23 kwietnia 2010, 22:41
Na zdrowie.
przysłano: 19 kwietnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca