Literatura

Kamień (wiersz)

Łukasz Radwaniak

Na mszy syn

podał mi kamień

 

i przypłynęły kirkuty

omszałe macewy

 

nieświadomy gest dziecka

o niebieskich oczach

 

kamień

pamięci znak

niepokoju

 

„Miasteczko Bełz” jest

jego ulubioną kołysanką.


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 29 kwietnia 2010, 13:35
piękny ascetyczny kadr.
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 29 kwietnia 2010, 17:33
Dziękuję bardzo.
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 29 kwietnia 2010, 20:08
MI też się podoba. Tylko nie wiem jak z tą kołysanką Osieckiej.
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 29 kwietnia 2010, 22:52
Syn po prostu zasypia: "Zaśnijże już i oczka swe zmruż. Są czarne, a szkoda, że nie są niebieskie...". W piosence "Miasteczko Bełz" też ukryty jest "pamięci znak niepokoju".
przysłano: 26 kwietnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

Fraszka erotyczna
Łukasz Radwaniak
Wanda
Łukasz Radwaniak
Korona Kukuczki
Łukasz Radwaniak
Rodzinna łyżka dziegciu
Łukasz Radwaniak
Kinga
Łukasz Radwaniak
Powrót Persefony II
Łukasz Radwaniak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca