Literatura

Krzesło a ogórdki (wiersz)

Janik

usiądź się wygodnie
już za chwilę m jak miłość
zobaczymy czym martwi się małgosia
poranną erekcją którą jeszcze muszę ukrywać
opozycją za i przeciw
niech ci ukrzesłowienie lekkim będzie
zobaczymy czy to było nie było
i czy jest jak jest
że we wsi kuleje
nie uraczysz psa z kulawą nogą
nie wiadomo też czemu
krakowskie kwiaciarki
krakowskim targiem
zmieniają wieczorem płeć
na bardziej męską
jakby się bały
edeńskich ciemności rynku
usiądź się wygodnie
nosem dotykając ściany


wyśmienity 6 głosów
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 4 maja 2010, 20:11
....ogórdki...??
"....usiądź się wygodnie..." - bez "się"
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 4 maja 2010, 21:59
"usiądź się" to celowe przecież. ten autor tak ma
jerzykujas
jerzykujas 4 maja 2010, 23:47
Nie moge przejść koło tego wiersza.Niech Ci się Janik moja kulka gwiazdką zaświeci..
Krystian T.
Krystian T. 4 maja 2010, 23:55
ach te twoje gry słowne...
Janik 5 maja 2010, 14:27
usiądź się jest celowe, bezapelacyjnie:)
a ogródki od ogródek.. bez ogródek :)
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 5 maja 2010, 19:51
a ja myślałem że ,,ogórdki'' od ogródków i ogórków
Klaudia Raczek
Klaudia Raczek 5 maja 2010, 20:11
wyraźniejszy się stałeś w tym tekście . ten wiosenny powiew słów, no, zaskakujesz, pędzisz, bo czuć cię nowego. fajnie? ;-)
Janik 6 maja 2010, 12:15
w lesie się rozgadałem :)
przysłano: 4 maja 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca