Literatura

dzisiejszy (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

dziś gdy tak licznym tak niewielu
nic nie zawdzięcza oprócz pustki
szukając boga przy portfelu
odnajdujemy brudne chustki

a na nich ślady po znajomych
bliskich mniej bliskich i odległych
bo śmierć jak zawsze zbiera plony
życie jak zawsze dalej biegnie

więc nam zostaje dalej liczyć
ludzi na pęczki nie na miłość
cóż nas obchodzi zapach smyczy
jeśli się na niej nie chodziło

a kiedy przyjdzie czas litości
bóg ją okaże bo nie człowiek
my w swojej wielkiej maleńkości
raj postawimy mu na głowie


wyśmienity 8 głosów
4 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 23 maja 2010, 09:09
dziś gdy tak licznym tak niewielu
nic nie zawdzięcza oprócz pustki
szukając boga przy portfelu
odnajdujemy brudne chustki

a na nich ślady po znajomych
bliskich mniej bliskich i odległych
bo śmierć jak zawsze zbiera plony
życie jak zawsze dalej biegnie

więc nam zostaje dalej liczyć
ludzi na pęczki nie na miłość
cóż nas obchodzi zapach smyczy
jeśli się na niej nie chodziło

a kiedy przyjdzie czas litości
bóg ją okaże bo nie człowiek
my w swojej wielkiej maleńkości
raj postawimy mu na głowie
jerzykujas
jerzykujas 23 maja 2010, 16:26
Wspaniały, piękny, mądry
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 23 maja 2010, 19:50
dzisiejszy istotnie. bliski.
Marta
Marta 24 maja 2010, 23:04
z życzliwością pozdrawiam autora ..prawdziwa poezja
przysłano: 23 maja 2010 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca