Literatura

Dlaczego!? (wiersz)

AndyB

 
 
Stoję wpatrzony w chwile nocy..
Ile upokorzeń doznam jeszcze..
Sam zawiniłem Wszechmogący..
Lecz czy na tyle cierpień?..

Stoję i patrzę w myślach snu..
Dusza obrazem przeorana..
I będę walczył z sobą znów..
Bezmiarem myśli,aż do rana..

Bo razy sypią się na głowę..
Gdzie wzrok odwrócisz,glaz..
Dzisiaj uczucie tylko słowem?..
Czy może większą wartość ma?..

Łza po policzku płynie,wolna..
Z serca broczy zatruta krew..
Ma podśwadomość niezawodna..
Daje mi pewność ze tak jest..

Tak wiele pytań w głowie..
Jedno ważniejsze od drugiego..
Proszę tylko o odpowiedź..
Na to jedyne..Dlaczego!?
 

dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 maja 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca