Literatura

Mała wkurwiona dziewczynka (wiersz)

Magdalena

Mała wkurwiona dziewczynka

W krainie wiecznego konfliktu z ulicą

Idzie

W słuchawkach z Grace Jones

W słońcu
Pewnie szuka swego tatusia.
Który ją kiedyś skrzywdził

Porzucił
Zdradził ją z własną matką
 


Nowi tatusiowie oferują

Doskonalsze tylko formy dewastacji

Rodzą agresję

Wylać ją.

Na sprzedawców, na przechodniów, patrzycieli

Znaleźć bójki

Rozpocząć wojny

Pozbyć się

 

 

Ulica jak zwykle zaczyna pierwsza

"Takie ciężkie buty na upał..."

"Spierdalaj, bo cię skopię"

Jak dobrze by było naprawdę mu przyjebać
Głośniej Jones!

Na dnie androgenicznego głosu

Panuje

Pewność

 

 

Mała idzie w kierunku miejsc bezpiecznych

Gdzie może schronić się przed sobą

Byleby tam dotrzeć

Odnaleźć spokój.

Lecz mała wkurwiona dziewczynka nigdy nie odnajdzie

Pewnego dnia urodzi inną małą dziewczynkę

I przejdzie jej

Własne ja


dobry+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 31 maja 2010, 20:58
Jak najbardziej
elmo 31 maja 2010, 21:02
Ostatnia zabija.
Latte
Latte 31 maja 2010, 21:53
Poprawiłabym wizualizację wiersza, bo te wielkie litery to straszą na początku każdego wersu.

Poza tym może spróbuj wkleić tekst do notatnika i z tego notatnika wkleić go ponownie przez edycję tekstu, będzie na pewno na plus.

Stworzyłaś klimat. Pozdrawiam
Mithril
Mithril 31 maja 2010, 22:07
poza oceną......................................in minus
Bezduszna
Bezduszna 1 czerwca 2010, 05:40
Zdecydowanie popieram Latte. Treść moim zdaniem jak najbardziej wartościowa, ale forma trochę straszy.


Dlaczego akurat Grace Jones? :)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 1 czerwca 2010, 11:18
Za przekaz - pogratulować.
Przemyślałabym zapis i interpunkcję. Bo trochę jest, a trochę jej nie ma. To może całkiem się pozbyć?
Marzena
Marzena 1 czerwca 2010, 21:44
Jak teraz pozbyć się Twojego tekstu z moich myśli?
przysłano: 31 maja 2010 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca