Literatura

niszczyciele (wiersz)

Robert Noszczyk

każdego roku

mają swoją imprezę

zjeżdżają z całego świata

coraz większe, śmielsze i bezczelniejsze

jak spotkanie biznesmenów

 

chwalą się swoimi sukcesami

jak gnoją, dołują, obniżają samoocenę

ciągle planują nowe strategie

jedne przed drugimi

a najsprytniejsza dostaje nagrodę

 

jedna mówi

jak wprowadziła beznadziejnośc w duszę

dzięki następnej ktoś stracił kontrolę nad życiem

trzecia śmieje się w głos

że ktoś z domu wyjść nie może

że cała agorafobia

to jej skuteczne działanie

 

doprowadzają do lęku, paniki

cieszą się depresjami i tracącymi nadzieję

co zafundować komuś

aby stlić ostatnią nadzieję

 

praktyka... tak ważna aby je unicestwić

mimo podejmowanych prób dezaktywacji

mimo usilnych starań

 

zawsze w końcu

poddajesz się

zanim nastąpić ma upragniona zmiana


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 15 czerwca 2010, 08:11
agorafobia i potem fobia......................dużo słów - a co z treścią(?)
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 15 czerwca 2010, 10:20
Rzeczywiście za dużo tych fobii, lęków, paniki. Ale treść trafia.
Robert noszczyk
Robert noszczyk 15 czerwca 2010, 12:26
już nie ma fobii
Robert noszczyk
Robert noszczyk 15 czerwca 2010, 12:29
już nie ma fobii...wszak cieszy mnie to, że treść trafia...chyba tak winno być...dzięki za komentarze...
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 21 czerwca 2010, 21:23
Ja się nad tym zastanawiam: "z roku na rok
mają swoją imprezę" - czy imprezę można mieć z roku na rok? Może "co roku"/ Albo 'każdego roku"? Bo "z roku na rok' to bardziej chyba jakiś proces nasuwa na myśl. Na przykład 'z roku na rok mniej widzę'. Ale pewności nie mam, należałoby sprawdzić.
Pozdrawiam.
przysłano: 15 czerwca 2010 (historia)

Inne teksty autora

dlaczego...
Robert noszczyk
wróć...
Robert noszczyk
by żyć potrzeba
Robert noszczyk
...
Robert noszczyk
tylko traumy...
Robert noszczyk
nie dane nam było
Robert noszczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca