Literatura

metamorfozy jednych troski drugich czyli clean klinem (wiersz)

Joanna Krzepina

zaczęło się od wtedy kiedy jakiś dziad darł się do nas
pod śmietnikiem na halunie zaczęliśmy go prać
a piotrek uciekł my zdziwieni zawsze wszystko z nami
okazało się potem że ten dziad to był jego ojciec

mefisto na nowy rok poszedł w diabły zrzucił skórę
dosyć dawno teraz adidaski białe sztruksy i dresik
będzie w mordę szczelił jeśli tak dalej pójdzie no
kumpel kumplem tym razem przegiął obciął włosy

takie włosy dziewięć lat zapuszczał chyba bajka
inni po dziewiętnaście mieszkają w otwocku
mają na imię krzysztof później coś się z nimi robi
i nagle zupełnie nagle są kris koniecznie z łorsoł

podobno to ostatnie akurat już mniej jest lepiej
kiedy literatura papierosy tylko drogie i breslał alkohol
dopuszczalny w knajpie w mieszkaniu brama odpada
i też drogi niby to bierze albo prowadzi do czegoś

dzisiaj trochę zmięty czyli kanapa gały w telewizor
męczy mnie ile będzie z wieliczki do takiego krakał
kilkadziesiąt pół godziny tyle wiem tylko pojęcia nie mam
jak się piwo żywiec lubię jakub wymawia z angielska

kac ale myślę przy okazji słyszę jedwab wersja disko
stachurskyego na ulicy jakbym spotkał bym buca zabił
tymczasem kamele zza zielonej i nemirof próbuję
może i mnie tu coś weźmie najpewniej cholera
 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jakint
Jakint 14 lipca 2010, 15:12
Zamieniłbym na prozak, bo te czterowersy rozmieniają na drobne.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 16 lipca 2010, 11:26
Nic, poza sytuacjami. Których nie można przełożyć na nic uniwersalnego, nawet przypatrywanie się im nie wywołuje uczuć ni chęci analizy.
Figa
Figa 21 lipca 2010, 22:33
Takie nijakie. Jakby historyjka całkowicie odbiorcy nieznana, nie zachęca też formą i stylem.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 24 lipca 2010, 17:45
Coś mnie to nie przekonuje. Jakby zabrakło... autentyzmu? Zabawa formą, z której niewiele wynika.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 26 lipca 2010, 10:17
a dla mnie to tu się ujawnia walka pomiędzy zachodem a wschodem o Polaków ;)
przysłano: 12 lipca 2010 (historia)

Inne teksty autora

projekcja
Joanna Krzepina
Piromani
Joanna Krzepina
makieta
Joanna Krzepina
skład
Joanna Krzepina
Szczepienie
Joanna Krzepina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca