Literatura

incognito (wiersz)

Magda


wiesz
ja będę już leciał
zostawię uchylone drzwi
żebyś się nie bała
żeby mogła spłynąć ci ślina jak każdej bezpiecznej nocy
i nie myśl za dużo

albo pomyśl jednak
pokochać mogę cię w snach
od rana do wieczora grał ci będę na nerwach
dlatego niedojedzony wyglądam w tobie lepiej
i nie zapomnij o jajecznicy na gwizdek
punkt siódma piętnaście bo dzieci nam się rozgotują

na starcze nieróbstwo
wystarczy nam czasu,
kochanie


dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 17 lipca 2010, 12:39
wg mnie za dużo zaimków osobowych: ja , ci, cię, tobie........

inwersja - "pokochać mogę cię w snach"

Czy musi myć powtórzenie "myśli" ?

" nie myśl za dużo
albo pomyśl jednak"

Pozdrawiam.
Marzena
Marzena 17 lipca 2010, 13:55
Uważam, że wszystkiego jest w sam raz!
Jak ktoś chce się uczepić, to nawet samego Boga się "czepnie".
Wyraźnie zarysowany i podmiot liryczny i odbiorca. Wiersz nie musi być do i dla wszystkich, bo zazwyczaj bywa do niczego i nikogo. Tutaj jest tak jak potrzeba. Może dla mnie "kawa na ławę", ale najważniejsze jest , to że różnimy się w pisaniu inaczej byłoby nudno!!!!!!!!!!
Rita 17 lipca 2010, 14:47
Masz rację Marzeno!

"dlatego niedojedzony wyglądam w tobie lepiej"
"jajecznica na gwizdek"
"bo dzieci nam się rozgotują" :))

pozdrawiam.
Magda
Magda 17 lipca 2010, 21:37
Ir: "myśli" być muszą, specjalnie zaakcentowałam
i dziękuję :) właśnie tak dla odmiany kawa na ławę, aż sama się zdziwiłam że tak prosto udało mi się złożyć wyrazy :))
pozdrawiam!
sin∞ger
sin∞ger 18 lipca 2010, 02:46
coś w tym jest, choć osobiście inaczej bym to pozapisywał.
rozgotowywanie dzieci jest tak samo straszne jak fascynujące.
przysłano: 17 lipca 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca