Literatura

Północ (wiersz)

Oskaar de la Volt

Północ

zerwała mnie
z wyra sucha i ciepła
nieco wietrzna
(dla niektórych

mniej przyjemna opcja
dla mnie bardziej)
Przymykam oko
pełen pokrętnych tłumaczeń

drogowskazów niedomówień
węgorzy
śniętych ryb
węży Tylko czekać

aż as sam
wypadnie z rękawa
okryje pokerzystę
snem brudnym

i nieadekwatnym
Dla czystej zasady




słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 stycznia 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca