Literatura

mglisty poranek (wiersz)

Mirek Kuzera

 Mieliście wiarę w nieśmiertelność tych

co krwią znaczyli obce ziemie

Mieliście siłę by oddać hołd

tym co nosili narodu brzemię

W mglisty poranek dosięgła was

ręka kostuchy nieprzejednanej

za wiarę ojców, dziadków swych

zginąć w tej ziemi wam było dane

Czyż wojna musi nadal trwać?

Czyż będziem wiecznie z sobą walczyć?

Czyż chwila zderzenia  będzie tą

z której wyjdziemy wszyscy na tarczy?


fatalny 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 sierpnia 2010, 06:21
tekst żenujący.........................jak wczorajsze wydarzenia...
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 4 sierpnia 2010, 21:52
proszę mnie nie rozśmieszać
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 4 sierpnia 2010, 23:19
słabiuchno
przysłano: 3 sierpnia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca