Literatura

Anioł (wiersz)

Maśka

Ten
Który napełnia moje serce nadzieją
I kocha ponad życie

Ten
Który sprawia, że chcę żyć

Ten
Właśnie anioł
Zabił moją duszę

Pozwolił
By umarła na krzyżu
W męce Jezusa

Ten
Któremu poczęłam dziecko jedyne

Które zabił
By Bóg nie dowiedział się
O istocie niewinnej
Anielsko człowieczej

Święty morderca
Przeklęty
Anioł

Dał życie
Odebrał
Umarł znienawidzony

Poczęłam dziecko Anielskie
Prawdziwe
Umarłe

Bóg ukarał
Anioła ojca
Bo zdradził
I zabił

Anioła skrzydła
Mi pozostały
Znienawidzone prawdziwe

słaby 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 stycznia 2001

Inne teksty autora

Inny
Maśka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca