Literatura

Historia , która nigdy się nie kończy (wiersz)

Z przedmieścia

I tak napiszą , że jest przeciętny [może tak, może nie; ale na przyszłość podaruj sobie takie opisy, bo na litość mnie nie weźmiesz - przyp.Skc]
Historia , która nigdy się nie kończy"

oto historia dziewczyny
która nie chciała prosto chodzić
nie zachwycała się chmurami
i nie brała przykładu z horoskopu

historia ta nie będzie ciekawa
nie będzie kolorowa ani pachnąca
nie będzie równie mówiła
o głupotach , pieniądzach
makijażu

urażonych przepraszam
wyjście - po lewej

bo to nie jest historia dziewczyny
zwykłej
i nie polega na przykuciu uwagi

(czarno - białość testu)

oto historia całkiem zwyczajna
o dziewczynie z Księżyca
z gwiazdami w oczach
nie szczęśliwej
pachnącej zeschłymi różami

nie krzyku mody z pierwszeństwem do łóżka

bo to historia
krótka , może dłuższa
niż życie
bardziej jasna
kiwając się tylko z tyłu ku przodowi
bo stara jak świat ten najstarszy

historia ta nie jest zwyczajną historią
o dziewczynie
kochającej piękno
którego szukała po całym osiedlu

bo to nie jest pisana wierszem
cudna opowieść o królewnie
i księciu

melodramat z alter ego

ta historia jeszcze się nie kończy
mimo , że kończę ja
pisać podanie

o lepszy świat
lepsze piękno

o czystsze chmury

o dziewczynę z imieniem pod ubraniem

16:15 00-12-07

niczego sobie 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia 22 listopada 2006, 18:32
ładny, troszke przegadany, ale ładny
przysłano: 22 stycznia 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca