Literatura

czas robi pod siebie (wiersz)

Kuba Nowakowski

 

nie do wrzosów i nie do żołędziowych ludzików

nie dla rozkopywania suchych upadków które zapłoną pod stopami

nie by wdychać zapach zniczy i pierwszych rozpaleń w piecu

nie w parku wieczornym nie z tobą i nie z nią z nikim nie

 

jesień pojedna mnie ze swoimi prababkami

które otaczały kiedyś uczuciorodnym mecenatem każde spotkanie oczu

dziś słota skrapla się pod oczodołem bo wiek pierwszy po dwudziestym

wszedł w ostatnią fazę alzheimera


wyśmienity 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Agnieszka Urbanowicz
Agnieszka Urbanowicz 15 września 2010, 10:21
...ani Bóg, ani człowiek nie jest samotnikiem..., to tak ode mnie, a wiersz jak zwykle, taki Twój:)
Marzena
Marzena 16 września 2010, 16:16
"jesień pojedna mnie ze swoimi prababkami

które otaczały kiedyś uczuciorodnym mecenatem każde spotkanie oczu",
jesień ...jesień...u Ciebie na wielu płaszczyznach i w wielu wymiarach.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 19 września 2010, 09:25
tylko tak...
Figa
Figa 19 września 2010, 11:44
o, teraz jest bardzo dobrze
estel
estel 19 września 2010, 12:41
No i ja też zadowolona.
Agnieszka Urbanowicz
Agnieszka Urbanowicz 19 września 2010, 13:12
taaa, zdecydowanie lepiej...:)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 19 września 2010, 13:42
ale nie można na razie puścić, bo wywrotek robi psikusy i podkradał opcję autoryzacji :P
punkleks
punkleks 20 września 2010, 12:53
teraz, o.k.
joan
joan 21 września 2010, 15:04
jak trudno pogodzić się z przemijaniem...
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 21 września 2010, 15:45
dzięki wszystkim za wniknięcie :)
Usunięto 4 komentarze
przysłano: 14 września 2010 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca