Literatura

Klemba Zaremba (wiersz)

Bartosz Mikołaj Pietrzak

Mariusz Zaremba i Krystyna Klemba
Kochali się straszno łajdaczo
Pocięli na wskroś, pogryźli do kość
Tak babki w chustuniach dziś gdaczą

 

On kochał ją lecz, zaległa mu rzecz
Związana ze sprawą bociana
A to wszystko przez, łyk wódki co wnet
Zalała mu duszę od rana

 

Gdy legł w pech pijany, zapluty, zalany
I Krycha to za-u-wa-ży-ła
Pobiegła do sklep, stuk, brzękot i pet
Tak z żalu siarczan o-ba-li-ła

 

Nad ranem o trzeciej wstał Mariusz po trzecie
A Krycha nogawkę mu szarpie
„Ty chłopie zalany, Ty w dupę kopany”
Tam splunie w te ojszczy, w te charchy

 

I głowę swej Krychy zaplatać chciał w szprychy
Lecz ona punkt G mu skopała
To zwinął się chłop, i złapał za krok
Znów zasnął i Krycha chrapała

 

Po godzinach kilku gdy głód zawył wilków
Za pa-te-lnie Krycha złapała
I tak się wkurwiła, i tak przeklinała
Że żer przepił chłop jej, ta pała!

 

Znów bój swój poczęli, nożami pocięli
W kuchennej zagródce przy zlewie
Mariusz Zaremba, konkubina Klemba
Zakończyli swój żywot w chlewie
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Olivia B.
Olivia B. 27 września 2010, 23:06
:D
ew
ew 29 września 2010, 18:37
no proszę Cię.. to jakiś hip-hop, albo inne cudo:D
bardzo fajnie i zabawnie, ale poziomu nie zachowałeś.
Bartosz Mikołaj
Bartosz Mikołaj 29 września 2010, 22:29
Cieszę się, że zabawne. Patos innym razem.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 30 września 2010, 19:14
łajdaczo? pogryźli do kość? "On kochał ją lecz, zaległa " - co to ma być z tym przecinkiem? :> rany boskie! po tym tekście wszystko mnie boli :/
Bartosz Mikołaj
Bartosz Mikołaj 1 pazdziernika 2010, 10:59
A Staszka Wielanka, ktoś zna? To taki przedstawiciel folkloru miejskiego.
Bartosz Mikołaj
Bartosz Mikołaj 20 listopada 2010, 00:08
hip-hop, buahahahahaha
przysłano: 25 września 2010 (historia)

Inne teksty autora

...
Bartosz Mikołaj Pietrzak
Pani magister
Bartosz Mikołaj Pietrzak
bez tyt.
Bartosz Mikołaj Pietrzak
* * *
Bartosz Mikołaj Pietrzak
Czekając na...
Bartosz Mikołaj Pietrzak
Pokój
Bartosz Mikołaj Pietrzak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca