Literatura

bałagan w notatkach (II) (wiersz)

Krystian T.

Sokrates został w więzieniu i wypił cykutę bo
prawo trzeba wypełniać

rozważanie to jest układanie argumentów
na jedną szalkę na drugą
i szukanie równowagi

otworzy się wam szufladka w której będzie cały szereg
ubrań poukładanych równo w rządek

Sokrates jest w kwadraciku jest smutny
ma buzię w podkówkę kuli się
głowę chowa w ramiona

a kim ja jestem
jak ten daimonion złośliwy co krzyczy w kwadraciku
jak koń kopsam bąka w paski

wiem że nic nie wiem
ludzie paplają jak dzieci

odwaga polega na tym, że nie jesteśmy tchórzami


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
sin∞ger
sin∞ger 30 pazdziernika 2010, 14:46
cpt. Obvious you saved the day!
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 30 pazdziernika 2010, 15:31
j/w
estel
estel 30 pazdziernika 2010, 15:32
"jak koń kopsam bąka w paski" - seriously? :D
Żeś nabełkotał. Jestem w kropce... Zgadnij, w której.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 30 pazdziernika 2010, 15:55
nawrzucałeś tego, że kleić się nie chce. uznajmy, że to na razie szkic pod tekst.
Marcin B
Marcin B 30 pazdziernika 2010, 22:02
Nie wiesz, co chcesz napisać, takie mam wrażenie.
varzyvo
varzyvo 30 pazdziernika 2010, 22:13
no... taki bałagan w notatkach:)
przysłano: 30 pazdziernika 2010 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca