Literatura

,,Chwila wytchnienia" (wiersz)

wieloryb

Wieczór dopiero przynosi wytchnienie,

gdy świta dnia chowa się za widnokręgiem.

Noc- krople potu spływają po policzku nocy,

tworząc na nim rysy takie- jak pług n  polu.

Z dzbana pełnego wina chłepce ostatnie krople światła,

by potem na powrót znużony snem dać odpocząć umysłowi...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 4 grudnia 2010, 10:24
ma swoja magię ten tekst. ze świtem/świtą bardzo zmyślnie i dwutorowo, to się ceni, bo wydobyłeś dodatkowe znaczenie. miło, że mogłam sobie ten wiersz wyobrazić. tylko popraw myślniki i literówkę.

spory przeskok od ostatnich tekstów.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 grudnia 2010, 21:35
to ten odrzucam, skoro został dodany nowy po poprawkach.
przysłano: 2 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

Serce świata
wieloryb
Czas
wieloryb
Wigilia
wieloryb
***
wieloryb
***
wieloryb
Ufność Bogu
wieloryb

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca