Literatura

Rozmowy spracowane. O przetrzymywaniu. (wiersz)

Krystian T.

kolejny z cyklu tekstów nie do zmiany czy przeróbki. one po prostu są.

Maciek, na wstępie przepraszam, że

masz znajomego poetę. to wykańczające
być zawsze człowiekiem dobrej rady, jednak
tobie udało się podołać mission impossible.

wiedz, że nie łapię ludzi na smycze,
by kurczowo trzymać się ich ogonów, tylko
czasem tak trudno się odczepić.

nie pytałeś, ale powiem ­– to jest tak: cicho, pusto i bez sensu.
masz w sobie za dużo słów i za mało śliny do wypluwania.
czasami bywa lepiej, a czasem mogłoby
spaść coś na głowę i pozmieniać sens.
przegrupować myśli na te średnie, krótkie i te dłuższe.

na odchodne – pamiętaj, ja nie gryzę, tylko
jestem zwykłym kolekcjonerem
cudzych przeżyć ­– tego nigdy nie za wiele.
sprzedaj coś czasem.

PS. żadna myśl mi nie uciekła. 

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ce.
Ce. 2 grudnia 2010, 23:30
hmm mission impossible i za mało śliny nieee
Krystian T.
Krystian T. 2 grudnia 2010, 23:39
spoko, ale to mus musowy.
Radsportler 4 grudnia 2010, 17:45
zostaw macka z klanu, nie łap go na smycz, wiem ze sie przyjaznicie ale nie wykorzystuj chłopaka, to dobrze ze mu nie gryziesz bo to zbyt perwersyjne i brutalne
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 5 grudnia 2010, 11:11
"wiedz, że nie łapię ludzi na smycze,
by kurczowo trzymać się ich ogonów, tylko
czasem tak trudno się odczepić."

- smycze i ogony, to się nie trzyma kupy. jak się kogoś przypina do smyczy, to nie po to, by trzymać ogon, tylko drugi koniec smyczy.
- podwójne "się" bardzo niedobrze tu brzmi


Druga sprawa: rozmowy spacerowe, a forma listu? Jakoś listy na chodzie mi nie pasuję.
Trzecia: jest tu kilka fajnych fragmentów, ale odnoszę wrażenie, że każdy jest z innej bajki, jakbyś wcześniej pozapisywał różne myśli, a teraz wrzucił je do jednego wora, zwanego rozmowy spacerowe. Skup się bardziej na tym, co chcesz powiedzieć.
przysłano: 2 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca