Literatura

umówiłem się z życiem na siedemnastą (wiersz)

Krystian T.

 

Żeby być Egoistą, trzeba mieć Ego.
Oscar Wilde


to dość późna pora
zważywszy na korki i śnieg
na ustach mrozi ostatki
człowieczeństwa


traktowaliśmy
o wojnie w iraku czy była
potrzebna do szczęścia
amerykańskiemu buszowi


skończyło się siódme piwo
i fundusze charytatywne na potrzeby
samorozwoju duchowego
(duch ulatnia się w bąbelkach)


poszliśmy więc okradać kobiety
za winklem
trochę z godności
trochę z pieniędzy
i trochę z władzy


(kura oskubana z pierza
nigdy więcej się nie zadomowi)
 


dobry– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Radsportler 4 grudnia 2010, 17:40
czujesz w ustach zimno prawdopodobnie dlatego ze pijesz hu*owe piwo,skoro pijesz siódme a normalnie to po 2 juz jetes miekki jak fajka, a za winkelm to kiedys murzyna z dzidą zamiast kobiety spotkasz;D
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 4 grudnia 2010, 18:09
"poszliśmy więc okradać kobiety
za winklem
trochę z godności
trochę z pieniędzy
i trochę z władzy

(kura oskubana z pierza
nigdy więcej się nie zadomowi)" - to takie bardzo z pomysłem. o piwach i kasie już tyle było, że nie ma co się rozwodzić w tej kwestii. ale z kobietami to pojechałeś. ale może niech podmiot przez zimę nie skubie kurek, bo będzie im zimno.
Ce.
Ce. 5 grudnia 2010, 14:26
hm.
Jakint
Jakint 6 grudnia 2010, 01:36
Dobre to Krystianie.
Rita 7 grudnia 2010, 19:06
Bardzo dobry wiersz Krystian:)
Mikołaj Maćkowiak
Mikołaj Maćkowiak 14 grudnia 2010, 18:27
Jest spoko.
przysłano: 4 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca