Literatura

Patetelnia (wiersz)

Karol Kot

Jako poeta piszę do kotleta

co jak najbardziej rymuje się z kobietą
oczywiście na gapę oczywiście
śmierdzę tytoniem

 

bo mi się nie widzi stary porządek
bo kubraczek i szalove
nieślubny chciałbym być
niewidoczny

 

bo lubię uwagę zwracać
w bramach

 

A., co i tak tego nie przeczyta
 


dobry+ 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Matysiak
Konrad Matysiak 9 grudnia 2010, 23:08
hmm cóż za liryczny bohater szwenda się w tym tekście... "Jako poeta piszę do kotleta" powiem chwyciło za gardło ;)
Kundel 11 grudnia 2010, 02:15
Bo tak, niestety, jest.
Waris
Waris 11 grudnia 2010, 14:41
wolę ten kotlet - od "wuja ....
Kundel 11 grudnia 2010, 22:40
Smacznego.
Jacek
Jacek 15 grudnia 2010, 23:30
O! Manifestom mówimy: "Tak"!
Kundel 16 grudnia 2010, 12:56
Czy to manifest?
banalneigłupie
banalneigłupie 17 grudnia 2010, 11:22
niesamowity...
przysłano: 8 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca